Mobilitetsprojekt med elever og lærere fra Apulien
Dato
nov 2022
Kunde
Istituto di istruzione superiore R. Lotti – Umberto I
Type af opgave
Gennem Danitacoms kontakter kom 15 italienske elever på virksomhedsbesøg i København
I november blev 15 studerende fra skolen R. Lotti – Umberto I fra byen Andria i Puglia præmieret med en studietur til København. Med dem var også rektor Pasquale Antonio Annese og to lærerinder, og sammen oplevede de både hovedstadens kulturattraktioner og dynamiske arbejdsmarked.
Studieturen blev finansieret af EU-projektet Erasmus+ og organiseret i synergi med Danitacom. Sidstnævnte var med til at lave et skræddersyet ad hoc-program tilpasset hver enkelt elevs behov og interesser. Studiegruppen viste sig nemlig at rumme unge fra en bred vifte af studieretninger indenfor både teknik, handel, økonomi og landbrug. Virksomhedsbesøgene skulle derfor være varierede og tværgående og berøre forskellige tematikker som økonomi, marketing, turisme og kultur.
5 virksomheder på 7 dage
I løbet af den uge, eleverne var i København, kom de derfor på besøg hos 5 forskellige virksomheder: den første dag tog Det Italienske Kulturinstitut godt imod dem, og stedets direktør præsenterede eleverne for instituttets særlige virkelighed og arbejdet med at promovere den italienske kultur i Danmark.
Den anden dag besøgte gruppen den eneste engelskssprogede avis i København, The Copenhagen Post. Her fortalte direktøren om stedets historie, målgruppe, indhold og journalistiske arbejde, og uddybede desuden avisens finansieringsstrategier og dermed også de udfordringer og muligheder, der ligger i at drive en avis for udlændinge i Danmark.
Under besøget fandt eleverne det også interessant at møde avisens franske praktikant. Han fortalte om sin baggrund og de ting han havde gjort for at forfølge sin drøm om at arbejde på en udenlandsk avis, takket være støtten fra DANITACOM.
Den tredje dag lagde eleverne vejen forbi Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, som tilbyder sine borgere en bred vifte af kulturaktiviteter, blandt andet litteratur-workshops og keramikkurser. Her blev der også åbnet op for stedets sociale arbejdsindsats overfor bydelens udsatte og mindre bemidlede borgere, som bliver støttet og involveret kulturelt.
Den fjerde dag var dedikeret til non-profit-organisationen Crossing Borders, som beskæftiger sig med ungdomsfrigørelse ved at oplyse om sociale emner som respekt for miljøet, kampen mod racisme, inklusion og vigtigheden af uddannelse og kultur.
Det sidste virksomhedsbesøg foregik i DANITACOMS danske kontor, hvor vicedirektør Luca Cavinato fortalte om Det Italienske Handelskammers historie og potentialet for Made in Italy-brandet og den italienske industri i Danmark.
Efter at eleverne var blevet præsenteret for kammerets regnskabs- og HR-afdelinger lærte de om de særlige sider ved det italienske arbejdsmarked, sat op mod det danske af mobilitetsprojektets koordinator Barbara Fabretti. Eleverne lærte ikke kun noget om businesskulturen i Danmark, men også om hvordan det konkret er at være et handelskammer via en gruppeopgave.
“Oplevelsen har udviklet os”
Eleverne værdsatte den uddannelsesmulighed, som de nu havde fået, og syntes det var både sjovt, berigende og stimulerende at være på studietur. De oplevede hvor vigtigt det var at kunne tale engelsk, fik snuset til arbejdslivets mange realiteter og udviklede sig både menneskeligt og socialt ved at komme i kontakt med forskellige mennesker og kulturer.
Takket være turen føler de sig nu lidt anderledes, en del mere modne og klar til at se fremtiden i øjnene. Der er endda nogen som overvejer et fremtidigt uddannelsesophold i Danmark.